Wie vormen het bestuur van de Stichting KinderTuinBoerderij 't Bokje

Enthousiaste buurtbewoners, jongeren uit de gemeente, die affiniteit hebben met dieren en medewerkers vanuit de (ouderen)zorg vormen de werkgroep. Binnen deze groep mensen zijn er meerdere ook actief binnen diverse andere verenigingen zoals buurtverenigingen, kerkgemeenschap, dorpscoöperatie, buurtsoos enz. We zijn dus verschillende geïnteresseerden met verschillende expertises die samen graag deze KinderTuinBoerderij willen oprichten.

Harjo Nijboervoorzitter
Silvia Meijering-Schagersecretaris en pr
Petra Hanninknotulist en subsidie
Jan Folkerspenningmeester
Marja Venemasubsidie
Diane ten Have dieren
Herman Meijeringondersteuner bestuur

Harjo Nijboer

Harjo heeft het momenteel erg druk met zijn bedrijf, een leuk stukje over wie hij is en hoe hij in de KinderTuinBoerderij staat gaat hij in de bouwvak voor ons allen schrijven, deze heeft u nog tegoed.Even voorstellen, ik ben Silvia Meijering-Schager, geboren in 1983 en moeder van 3 kinderen (2007/2010/2012). Samen met mijn man hebben wij een akkerbouwbedrijf met loonwerk en we hebben een winkel. We wonen er samen met een hond, kat, konijn en 2 geelwangschildpadden van alweer 19 jaar oud. Ooit gekocht zo groot als een rijksdaalder (38 mm) en inmiddels uitgegroeid tot formaat ruim A4tje en flinke werkbezorgers. Toen in 2014 de gemeente in samenwerking met het CJG een oproep de plaatste “Opgroeien in Slochteren wordt nog leuker en beter! Als we het samen doen!”. Toen wist ik direct met welk idee ik moest komen namelijk een kinderboerderij! Nou het is even geduld hebben, maar met hard werken en flinke hobbels in de weg lijkt de opening er dan eindelijk aan te komen en niet alleen een kinderboerderij met theehuis en dieren, maar ook met een tuin. Ik herinner me nog levendig dat ik thuis kwam met mijn eerst geteelde krop sla uit mijn eigen schooltuintje bij de kinderboerderij. Dan stelde alle groenten uit oma’s grote groentetuin ineens minder voor. Dit was namelijk MIJN oogst! Dat is wat ik de kinderen van Slochteren en omgeving ook gun. Ik hoop dat de KinderTuinBoerderij een plek wordt van gezelligheid, ontmoeten, leren, samenwerking en plezier! Mijn rol binnen de KTB is secretaris en ik vindt het super om me bezig te houden met de website en de pr, daarnaast wil ik ook graag de informatie delen die ik op doe in ons onderzoek naar ecologische, natuur inclusieve landbouw met agroforestry voor ons eigen bedrijf. Hopelijk tot snel op onze KinderTuinBoerderij!Mijn naam is Petra Hannink en dit is onze kip Blindie. Ik werk o.a. als coördinerend ambulant begeleider.

Ik vind het belangrijk dat er een plek is waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, in gelijkwaardigheid en kunnen ontmoeten. Ik hoop dat voor velen de kindertuinboerderij zo’n plek kan zijn; samen kletsen met een kop koffie of een ijsje, spelen in de speeltuin, genieten van de dieren en de natuur en er misschien ondertussen ook nog wat van leren en er een waardevolle werkplek vinden.  
Even voorstellen! Mijn naam is Marja Venema, vanaf 2015 ben ik betrokken bij de oprichting van de KinderTuinBoerderij. Ik woon in het dorp Slochteren en vind het belangrijk dat er een plek is waar jong en oud elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten. Waar van alles te beleven is, van lekker kliederen met water en zand, de dieren bekijken en van ze genieten tot leren hoe de groei en bloei is van de producten in de kas. Daarna gezellig wat nuttigen in ons theehuis. Er is reuring en samenwerking mogelijk en dat maakt het zo leuk!Ik ben Jan Folkers en woon al ruim 40 jaar in de polder in Slochteren nabij de toren. Ik ben van het jaar ’54 en ben dan ook het oudste medebestuurslid van de Kindertuinboerderij ’t Bokje. Ik heb als hobbyist ervaring met het zogenaamde “buitengebeuren” en probeer op die manier mijn steentje in het oprichtingsproces bij te dragen.Hoi,

Ik ben Diane ten Have, 29 jaar en woon in Froombosch. Ik speel graag handbal en ben vaak op de tribune van de Euroborg te vinden. Ook heb ik een passie voor verre reizen en vind het leuk om in mijn vrije tijd met de dieren thuis bezig te zijn. Binnen het bestuur van Kindertuinboerderij ’t Bokje hou ik mij vooral bezig met de dieren, welke dieren willen wij graag en wat is hier voor nodig.

Ik hoop jullie snel te zien op de Kindertuinboerderij!


Herman Meijering is onze ondersteuner voor het bestuur van de KinderTuinBoerderij 't Bokje. Waar hij kan helpt hij met hand en span diensten en gebruikt zijn expertipise van zijn werk als akkerbouwer om ons als bestuur te adviseren. We verwelkomen binnenkort nog een ondersteuner in ons bestuur. Hun verhaal houden jullie nog even van ons tegoed.

Diana Jonkman is onze nieuwste ondersteuner van het bestuur, zij zal zich binnenkort voorstellen.